19 / 05 / 21

Pesukadun käyttöikä, siirrettävyys sekä ympäristöystävällisyys tärkeitä ominaisuuksia

  • Uutiset
  • Finmodules - autopesulat

Kometos ja ruotsalainen Volvo Bil ovat solmineet toimitussopimuksen pesukadun toimituksesta Göteborgiin. Kometoksen pesukadun käyttöikä ja siirrettävyys olivat ratkaisevia ominaisuuksia Volvo Bil:n valitessa toimittajaa. Pesukatu varustetaan uudella pesukatutekniikalla eli tuplakuljetinmatoilla, joka tekee sen käytöstä erittäin käyttäjäystävällisen, myös sähköautot on huomioitu.

- Pitkän käyttöiän lisäksi ympäristöystävällisyyteen on kiinnitetty huomiota ilmanvaihto ja -kuivauslaitteistolla, jossa ilman kuivausprosessissa syntyvä lämpö käytetään hyväksi pesukadun lämmityksessä. Myös vedenkierrätyslaitteisto kuuluu pesukadun järjestelmään, kertoo myyntipäällikkö Risto Salo Kometokselta.

Volvo Bil:n mukaan pesukadulla tullaan pesemään yli 100.000 autoa vuodessa. Pesukatu valmistuu marraskuussa 2021.

 

26 / 04 / 21

Finnmark Norja kehittää aluetalouttaan

  • Uutiset
  • Finmodules - laitokset

Finnmark Norja, Euroopan pohjoisin alue, kehittää aluetalouttaan ja elintarviketeollisuutta Karasjoella. Karasjok on pinta-alaltaan Norjan toiseksi suurin kunta ja sen asukkaista n. 80 % on saamelaisia ja kunnassa sijaitsee mm. saamelaiskäräjien keskuspaikka.

Karasjokinen yritys  MinBoazu AS investoi Finnmarkin alueen porotalouden kehittämiseen Karasjoen kuntaan nykyaikaisen poroteurastusjärjestelmän, jonka toimittaa Kometos Oy moduuliratkaisuna. Teurastamon kapasiteetti on n. 1.000 teurasta / päivä, laitoksen kapasiteetti yltää enimmillään yli 30.000 teurastuksen kausikapasiteettiin.

”Oli helppo ratkaisu päätyä monen vuoden yhteistyön tuloksena Kometoksen valmistamaan teurastusmoduuliratkaisuun, joka takaa erittäin pitkäikäisen rakenteen ja korkeatasoisen hygienian valmistettaville tuotteille. Teurastamo valmistuu tulevan teurastuskauden alkuun, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Lasse Kvernmo”.

10 / 04 / 21

Satakunnan Osuuskauppa laajentaa uudelle liiketoiminta-alueelle

  • Uutiset
  • Finmodules - autopesulat

Kometos rakentaa Satakunnan Osuuskaupalle ABC Carwash autopesulan Ulvilan Sahamäkeen. Pesula valmistuu S-marketin, ABC polttoainejakamon sekä Hesburger Drive-in -ravintolan yhteyteen syksyllä 2021.

- Rakennettava ABC Carwash on Satakunnan Osuuskaupan ensimmäinen autopesula. Olemme saaneet useita toiveita laajentaa palveluitamme myös autonpesuihin.  ABC mittarikentän ja ABC Carwashin yhteyteen tuodaan myös ravintolapalvelut drive-in kaistoineen, toimialajohtaja Pekka Kakko kertoo.

Ulvilaan tuleva autopesula noudattaa tuttua Kometoksen tuoteformaattia; rakennamme autopesumoduulimme teräsrakenteisen RST-rungon päälle. Integroimme runkoon myös pesukoneen ajokiskot ja lattiaritilät, sekä seinä- ja kattoelementit, minkä ansiosta sekä huolto että puhdistus ovat vaivattomia, kertoo myyntipäällikkö Risto Salo.

Kuva: Standart 14 -autopesula, joka toimitettu aiemmin Isokyröön.

10 / 03 / 21

Kometoksen huoltopalvelut lähemmäksi asiakasta; kokonaistaloudellisesti järkevää

  • Uutiset
  • Kaikki

Kometos ja ranskalainen Facomia Sarl ovat solmineet yhteistyösopimuksen Ranskaan toimitettavien koneiden ja laitteiden huollosta. Sopimus on voimassa toistaiseksi ja kattaa aluksi kesällä asiakkaalle toimitettavan liikkuvan teurastamon huollot.

’’Asiakkaamme arvostavat lähellä olevaa paikallista huoltopalvelua. Tämä on osa strategiaamme tämänhetkiselle tilanteelle mm. matkustusrajoitusten aiheuttamien epävarmuuksien minimoimiseksi. Nyt solmittu sopimus vahvistaa Kometoksen asemaa Länsi-Euroopan alueella. Koulutamme Facomian henkilökunnan Ranskassa samalla, kun annamme käyttöönottokoulutuksen asiakkaillemme. Facomia on sitoutunut olemaan lähtövalmiudessa, jos tarvitsemme myös muuta apua nopeasti. Kometos operoi ympäri maapallon ja vastaavia yhteistyösopimuksia tehdään tulevaisuudessakin varmistamaan nopeat huoltopalvelut asiakkaille’’, myyntipäällikkö Risto Salo Kometokselta kertoo.

Vuonna 1975 perustettu Facomia Sarl on Ranskan vanhin teurastamolaitteiden valmistaja, erikoistuen lampaiden, sikojen ja nautojen teurastusvälineiden valmistukseen.

24 / 02 / 21

Pitkälle automatisoitu valmisruoka-annostelu tuo taloudellista tehokkuutta

  • Uutiset
  • Finntray - järjestelmät

Kometos Oy toimittaa valmisruoan valmistuslinjan Valkoinen Puu Food Factory:lle, joka laajentaa Kauhajoella toimintaansa valmisruuan valmistukseen valmislasagne -tuotteilla. Linjassa on Kometoksen perinteisten annostelulaitteiden ja automatiikan lisäksi myös tehokasta robottitekniikkaa, toimitukseen sisältyy myös pakkaus- ja suljentalaitteet.

Kometos toimittaa samalla myös jäähdytys-, kylmä- ja pakastusjärjestelmät Aron Teollisuuskeskus Oy:lle, joka rakentaa toimitilat uudelle valmisruokatehtaalle. Samassa kiinteistössä on nyt valmistuvan tilan lisäksi jo entuudestaan elintarviketeollisuuden toimijoita leipomon ja Kometos Oy:n testitilan muodossa.

« Previous 5