AS Läätsa Kalatööstus

Virossa Saarenmaalla toimiva kalanjalostamo AS Läätsa Kalatööstus etsi melkein kolme vuotta heille sopivaa ratkaisua pakastetun tuontiraaka-aineen sulattamiseen.

”Oma sulatuskaappi on nykypäivää ja siitä on valtava hyöty tuotannonhallinnassa. Hankintaa mietittiin pitkään ja markkinoilla olleiden vaihtoehtojen selvitystyö vei oman aikansa, mutta päädyimme lopulta Kometoksen Finncold -sulatuskaappiin”, sanoo toimitusjohtaja Toomas Aul.

"Kun päätös oli valmis, Kometos toimitti meille sulatusratkaisun nopeasti ja myös sen käyttöönotto sujui vaivatta. Sulatuskaappi on tuotantokäytössä 5 päivänä viikossa ja se on tällä hetkellä olennainen osa tuotantoketjuamme", sanoo tuotantopäällikkö Taavi Tamm.  

 “Kometoksella oli referenssit, kokonaisuus ja ammattitaito kunnossa ja toimitus sujui moitteettomasti tilauksesta käyttöönottoon saakka”, tyytyväinen asiakas kiittelee. 

Pieni mutta dynaaminen hanke

Kometoksella on pitkä ja vankka kokemus erilaisista sulatus- ja temperointiratkaisuista sekä vahva prosessiosaaminen. Perusteellisen laskennan ja erilaisten ratkaisujen vertailun kautta Kometoksen sulatusratkaisu oli AS Läätsa Kalatööstukselle paras vaihtoehto. Sulatuskaappikokonaisuus sisältää kaiken tarvittavan tekniikan kostutusratkaisuineen. Lisäksi Kometos Finncold MTM-1 sulatuskaappi on kompaktin kokonsa ansiosta helposti sijoitettavissa myös normaalia matalampaan tuotantotilaan. 

Kometoksen toimitus sisältää valmiina niin kylmätekniikan, PLC -automaation kuin sähkönkin, paikan päällä tehtävän asennuksen helppoudesta kertoo se, että laitetaan pistoke seinään ja sulatuskaappi on valmis käyttöönotettavaksi, toki se tarvitsee myös paineilmaa ja vettä.

–  ”Tässä tapauksessa asennusaika kohteessa oli vain kaksi päivää, sisältäen loppuasennuksen ja käyttöönoton”, kertoo Kometoksen myyntipäällikkö Tommi Wirtanen.

Tutustu Finncold -tuoteryhmään tästä!