AS Läätsa Kalatööstus

I nästan tre år har AS Läätsa Kalatööstus, ett fiskeföretag i Saaremaa, Estland, letat efter en lämplig lösning för upptining av frysta importerade råvaror.

”Eget upptiningsskåp idag är en stor fördel vid produktionsledning. Man tänkte länge igenom förvärvet och det tog tid att undersöka tillgängliga alternativ på marknaden, men vi valde tillslut Finncold upptiningsskåp från Kometos”, säger VD Toomas Aul.

”När beslutet var klar levererade Kometos snabbt och smidigt upptiningslösningen till oss och även idrifttagningen gick utan problem. Upptiningsskåpet är i produktion 5 dagar i veckan och är för tillfället en viktig del av vår nya produktionskedja”, säger produktionschef Taavi Tamm.  

 ”Kometos hade referenser, integritet och professionalism, och leveransen gick smidigt från beställning till idrifttagning”, säger en nöjd kund. 

Litet men dynamiskt projekt

Kometos har lång och gedigen erfarenhet av olika lösningar för upptining och temperering samt en stark processkompetens. Genom grundlig beräkning och jämförelse av olika lösningar var Kometos upptiningslösning bästa alternativet för AS Läätsa Kalatööstus.
Upptiningsskåphelhet innehåller all nödvändig teknik med befuktningslösning. Dessutom är Kometos Finncold MTM-1 upptiningsskåp enkelt att placera även i lägre produktionsutrymmen tack vare sin kompakta storlek. 

Kometos levereras innehåller både kyl- och värmeteknik, PLC-automation och el-komponenter, vilket gör det enkelt att installera utrustning på plats. Allt man behöver göra är att sätta kontakten i väggen och upptiningsskåpet är redo för idrifttagning. Det kräver naturligtvis också tryckluft och vatten.

– ”Den här gången tog installationen hos kunden endast två dagar, inklusive slutinstallation och idrifttagning”, berättar försäljningschef Tommi Wirtanen på Kometos.

Lära mer om Finncold -produktgruppen här!