FINNCOLD SULATUSJÄRJESTELMÄT

Finncold - sulatushuone

Kometos Oy toimittaa järjestelmät kaikkien pakastettujen elintarvikkeiden tehokkaaseen ja kontrolloituun sulatukseen. Sulatuslaitteistot soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi liha-, kala- ja siipikarjatuotteiden sulattamiseen.

Kometos Oy on toimittanut prosessilaitteistoja asiakkailleen jo 30 vuoden ajan. Sulatusjärjestelmät asennetaan kokonaistoimituksena asiakkaan tiloihin. Järjestelmät on suunniteltu ja valmistettu varmistamaan korkealuokkaisen, energiatehokkaan lopputuloksen, sekä mahdollisimman pienen hävikin.

 

FINNCOLD SULATUSJÄRJESTELMÄN EDUT

1. LAAJA SOVELTUVUUS
Finncold –sulatusteknologia soveltuu kaikkien pakastettujen elintarvikkeiden kontrolloituun sulatukseen.

2. KORKEALAATUINEN SULATUSPROSESSI
Logiikkaohjatussa Finncold sulatusteknologiassa käytetään hyväksi lämpöä, ohjattua ilmavirtaa, kylmätekniikkaa ja kosteutta. Kometoksen sulatusprosessissa sulatettavien tuotteiden loppulämpötila voi olla +3 - +4oC ilman, että tuotteen pintasolukko aukeaa ja tuote alkaa "valumaan" tai kypsymään. Lopputuloksena on korkealaatuinen tuote minimihävikein.

3. NOPEA JA KONTROLLOITU SULATUSPROSESSI JOPA ALLE 1 %:N HÄVIKILLÄ
Kometoksen kehittämä sulatusohjelma mahdollistaa nopean ja kontrolloidun sulatusprosessin, jonka tuloksena saadaan minimoitua hävikki (nesteet ja haihtuminen), tasainen tuotteiden laatu, väri ja loppulämpötilat sekä helppokäyttöinen ja miehittämätön prosessi. Takaisinmaksuaika Kometoksen sulatusyksiköillä on sulatettavasta tuotteesta riippuen jopa alle 6 kuukautta! Lataa takaisinmaksulaskelma tästä!

4. TESTATTU SULATUSMENETELMÄ
Finncold –sulatusmenetelmässä käytetään korkealaatuisia komponentteja ja ne testataan tehtaallamme laatujärjestelmän mukaisesti. 30 vuoden aikana Kometos on toimittanut satoja sulatusyksiköitä ympäri maapallon.

5. HYGIEENINEN SULATUSPROSESSI
Finncold –sulatusmenetelmässä käytetään hyväksi vain sisäilmaa. Lisäksi laitteistot rakennetaan elintarvikkeille hyväksytyistä kosteudenkestävistä ja helposti puhdistettavista, Kometos Oy:n kehittämästä, ST-elementistä, jolloin hygieenisyys voidaan taata sulatuksen aikana. Kaikissa Kometoksen sulatusyksiköiden sisäpinnoissa on antibakteerinen pinnoite, joka antaa elinikäisen suojan bakteereja vastaan.

6. VARASTOINTIMAHDOLLISUUS
Sulatusprosessin jälkeen Finncold-sulatusmenetelmä siirtyy automaattisesti varastointitilaan pitäen elintarvikkeet halutussa lämpötilassa. Lisäksi ajastetun sulatusohjelman avulla voidaan sulatusprosessi aloittaa haluttuna aikana.

7. MONIPUOLISUUS
Finncold –tuotteet voidaan toteuttaa joko tehtaan sisätiloihin tai tuotantolaitoksen ulkopuolelle. Sisätiloihin rakennettava järjestelmä voidaan toteuttaa myös läpiajettavana versiona. Monipuolinen ja helposti siirrettävä MTC-15 voidaan sijoittaa sekä sisä- että ulkotiloihin!

 

SULATUSJÄRJESTELMIEN TOIMINTA

FINNCOLD pakastettujen elintarvikkeiden sulatusjärjestelmien toiminta perustuu logiikkaohjattuun / hallittuun sulatusprosessiin, jossa prosessin lämpötilaa, ilmanvirtausta ja kosteutta säädetään lämpötila-antureiden avulla (tuotteen pinta-/sisälämpötila sekä huonelämpötila) ja kosteusanturin avulla. Ilmanvirtausta ohjataan väyläohjatuilla EC-puhaltimilla.

Sulatusjärjestelmät on myös varustettu kylmälaitteistolla, jolloin niitä voidaan pitää varastointitilana (max. 48 tuntia), kun tavoitelämpötila tuotteelle on saavutettu. Varastointilämpötila = tavoitelämpötila, kunnes ohjelma lopetetaan.

Kylmälaitteisto mahdollistaa myös ajastetun sulatustoiminnan (max. 48 tuntia). Tuotteet voidaan laittaa etukäteen prosessitilaan ja määrittää sulatusprosessin alkamisajankohta. Tällöin prosessitila toimii kylmävarastona (max -6 °C), kunnes sulatusprosessi käynnistyy ajastuksen mukaisesti.

Suurimmat sulatusyksiköt, MTS-24 ja MTS-36, toimivat väliaineilla ja pystyvät käyttämään tehtaan järjestelmästä saatavaa kylmä- ja lämpöenergiaa.