05 / 09 / 17

OSK Varuboden – Oslan valinta: Kometoksen pesuhalli ja Prowashin laitteisto

  • Uutiset

OSK Varuboden – Osla rakensi Kirkkonummen Prisman yhteyteen autopesulan. Moduulirakenteisen pesuhallin toimitti Kometos Oy ja TAKT-pesulaitteiston Kometoksen yhteistyökumppani Prowash Oy. Halli otettiin käyttöön heinäkuussa.

Pesuhalli koostuu kahdesta pesumoduulista ja itse pesutapahtuma on niin ikään kaksivaiheinen: varsinainen pesu tapahtuu ensimmäisessä moduulissa ja toisessa taas suoritetaan vahaus ja kuivaus.

Myös tekniikkatila muodostuu kahdesta moduulista. Sinne on sijoitettu pesuhallin vaatima tekniikka: sähkökeskus, pesuhallin ilmanvaihto- ja kuivatusjärjestelmät, taiteovien ohjauskeskukset sekä pesulaitteiston ja pesuhallin viereisen polttoainejakeluaseman tekniikkaa. Tiloissa on varauduttu myös mahdolliseen vedenkierrätysjärjestelmään.

Kometoksen moduulirakenteisen pesuhallin huolto- ja ylläpitokustannukset ovat pienet. Moduulit koostuvat ruostumattomasta teräksestä valmistetusta runkorakenteesta sekä vettymättömistä sandwich-elementeistä. Valmistusmateriaalit, -tekniikka sekä tehokas ilmanvaihto- ja kuivausjärjestelmä takaavat pesuhallin pitkäikäisyyden.

Hallin lisäksi myös pesulaitteisto on huippulaatuinen: Prowashin TAKT- pesulaitteiston kapasiteetti on 70–80% suurempi kuin perinteisen roll-over-koneen.

Kirkkonummen Prisman pihaan nousseen pesuhallin pohjamitat ovat 24 m x 7,8 m.