20 / 12 / 18

Minimani mukaan autonpesubisnekseen - valttina Vaasan paras pesutulos

  • Uutiset

Autoilevat asiakkaat saavat Vaasassa jatkossa myös autonpesupalveluita hypermarketin hankkiessa tontilleen Kometoksen valmistaman moduulirakenteisen autopesulan, jossa on kaksi erillistä pesulinjaa.

Vaasan Minimanin pihassa käy vuodessa reippaasti yli miljoona autoa. "Voisi kuvitella, että osa niistä kävisi pesettämässä myös autonsa samalla reissulla, pohti Minimani Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Heikki Tynjälä autovirtaa silmäillessään."

Minimaneja on viidellä paikkakunnalla. Vaasa on ensimmäinen, missä Minimani kokeilee omaa pesubisnestä.

Uuden aluevaltauksen kohdalla hankintaa edelsi huolellinen pohjatyö.

–Keskustelimme useiden laite- ja hallivalmistajien kanssa erilaisista ratkaisuista. Lopputuloksena valittu yhdistelmä eli Kometoksen Finmodules -halli ja Prowashin koneet osoittautuivat meille parhaaksi vaihtoehdoksi, kertoo Tynjälä.

Kerralla tuplahyöty

Tynjälä hankintatyöryhmineen päätyi FMA-TUPLAAN, joka on miehittämätön ja täysin automatisoitu pesuhalli kahdella vierekkäisellä pesulaitteella varusteltuna.

Finmodules -pesula on täysin modernisoitu tietotekniikan hoitaessa kaiken – turvallisuuden, maksamisen järjestelyt sekä linkitykset talotekniikkaan ja kaupan järjestelmiin. 

Valttina kaupungin paras pesutulos

Valmisteluihin meni parisen kuukautta. Asfaltoitu kenttä oli valmiina, mutta lisäksi Finmodules -pesula tarvitsee sekä rakennusluvat että veden ja viemäröinnin sekä öljyn- ja hiekanerotuskaivot. Tässä tapauksessa asiakas hoiti perustukset valmiiksi itse Kometoksen ohjeilla. Kometos toimitti valmiille pohjalaatalle hallin, jossa pesukoneet lisätarvikkeineen olivat paikoillaan paikan päällä suoritettavaa koeajoa varten.

– Laskimme, että hankinta olisi kannattava. Laitteistossa riittää kyllä kapasiteettia: kahden pesukoneen täyskäytöllä pesee yli 20 000 pesua kuukaudessa, tuumaa Tynjälä.