18 / 01 / 18

Kometoksen uusi innovaatio käyttöön Kiteellä

  • Uutiset

TILATEURASTAMO VASTAA LIHAKULTTUURIN MUUTOKSEN SYNNYTTÄMÄÄN TARPEESEEN

Kolmekymppinen Jari Paakkunainen aukaisee pian yhteistyökumppaninsa Veli-Pekka Uimosen kanssa rahtiteurastamon Purujärvellä. Nuoret miehet perustivat Bonus Carnis -nimisen yrityksensä kesällä ja päättivät investoida nykyaikaiseen laitokseen.

- Tälle toiminnalle on aivan hirmuinen kysyntä, toimitusjohtaja Paakkunainen sanoo.

Rahtiteurastamo tarkoittaa sitä, että tilalliset kuljettavat itse eläimet teurastettavaksi ja vievät jäähdytetyt ruhot pois. Heillä kaikilla on teurastamolle matkaa korkeintaan 120 kilometriä. Paakkunaisella on myös omaa ylämaankarjaa.

- Palvelemme vain lihaa suoraan tilaltaan myyviä asiakkaita.

LAATULIHA SYNTYY ASIANTUNTIJOIDEN YHTEISTYÖLLÄ

Bonus Carniksen yritysidea heijastelee suomalaisen lihakulttuurin muutosta. Ruoan alkuperä kiinnostaa yhä useampaa ja kuluttajat ovat valmiita maksamaan kotimaisesta laadusta. Usein pientilalliset eivät pysty toimittamaan lihaa kysyntää vastaavia määriä.

- Me huomasimme tuottajien tarpeen pari vuotta sitten ja kehitimme maailmankuulun, skotlantilaisen Hardiesmill-tilan kanssa nimenomaan pieniä lihatiloja palvelevan Thomcont-tilateurastamon, kertoo myyntipäällikkö Pekka Paloniemi Kometokselta.

Thomcont on moduulirakenteinen elintarvikelaitos, jonka käyttöönotto sujuu alle viikossa.

- Vähällä ollaan itse päästy, kun asiat tulevat valmiina pakettina. Ilman tätä yhteistyötä olisi mennyt paljon yöunia, Paakkunainen kuvailee innovaation helppoutta.

Bonus Carniksen laitoksessa voi teurastaa päivittäin seitsemisen nautaa tai kolmisenkymmentä lammasta. Thomcont-tilateurastamo on Kometokselle merkki innovatiivisesta elintarvikealan ongelmanratkaisusta, Bonus Carnikselle satsaus palveluun ja lähialueen lihatilallisille keino erottua bulkkitavarasta – kaikkien toimijoiden yhteinen vastaus laadukkaita lähiraaka-aineita kaipaaville.

Kuvassa vasemmalta: Jari Paakkunainen, Veli-Pekka Uimonen, Pekka Paloniemi sekä Kometos Oy:n tuotantopäällikkö Tuomas Paloviita.