24 / 04 / 18

Meatgard valitsi Kometoksen teurastamoprojektinsa toteuttajaksi

Kometos toimittaa 450 m² teurastamokokonaisuuden Meatgard Ab:lle lnkooseen. Valmiiksi varusteltu modulaarinen laitos valmistuu toukokuussa 2018. “Kometoksella on referenssit ja ammattitaito kunnossa, ja toimituksen laajuus säästää meiltä omaa työtä”, tyytyväinen asiakas kiittelee.

 

Inkoolainen Meatgard Ab aloitti kolmisen vuotta sitten selvitystyön oman teurastamon ja lihankasittelylaitoksen hankkinnasta. Meatgardin toiminnan keskeisinä periaatteina ovat lihaketjun eettisyys ja ekologisesti kestävä toimintatapa. Laitosten hankinnan vaikutukset ympäristöön ja eläinten hyvinvointiin huomioitiin jo suunnitteluvaiheessa. Meatgardin teurastamohankkeen takana on 20 lihantuottajaa Uudeltamaalta ja Turunmaalta. Parhaillaan käynnissä olevassa osakeannissa yhtiö on laajentamssa osakaspohjaansa.

 

1,5 miljoonan kokonaishanke

Kometoksella on sekä pitkä kokemus moduulirakenteisista elintarvikelaitoksista että vahva prosessiosaaminen teurastuksesta, lihankäsittelystä ja EU-säädöksistä. Perusteellisen kustannuslaskelman ja erilaisten rakennusratkaisujen vertailun pohjalta Kometoksen moduuliratkaisu oli Meatgardille paras vaihtoehto. Yhdeksän moduulin kokonaisuus sisältää kaikki teurastuksen ja lihanleikkuun koneet ja laitteet sekä siihen tarvittavan tekniikan, kylmävarastotilat, sivutuotetilat, sekä henkilökunnan sosiaalitilat ja toimiston. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 1,5 milj. euroa Laitos työllistää 3-5 henkilöä. 

 

Autokuljetuksena asennuspaikalle

Kometoksen toimitus sisältää moduulien ja rakennesuunnittelun lisäksi LVI:n, kylmätekniikan ja sähköt, prosessilaitteiden valinnan ja valmistuksen sekä paikan päällä tehtävän asennuksen, laitteistojen koekäytön ja valmistusprosessin koulutuksen. Erikokoisista moduuleista koostuva teurastamokokonaisuus varustellaan viimeistelyä vaille valmiiksi Kauhajoen tehtaalla, mistä se siirretään autokuljetuksena asennuspaikalle valmiin perustuksen päälle.

–  Reilun kuukauden asennusaika kohteessa pitää sisällään moduulien yhdistämisen, loppuasennuksen ja käyttöönoton. Perustuksista huolehtii tilaaja, kertoo Kometoksen myyntipäällikkö Pekka Paloniemi.

 

Monipuoliset mahdollisuudet

Syyskuussa 2018 toimintansa aloittavan laitoksen kokonaispinta-ala on 510 m² ja teurastuskapasiteetti 2000 eläinyksikköä vuodessa. Naudalle ja lampaalle on omat tuotantolinjansa ja näiden lisäksi laitoksessa käsitellään sikaa ja riistaa. Laitoksen tiloissa tapahtuu kaikki karjan vastaanotosta valmiiden lihatuotteiden raakakypsyttämiseen ja pakkaamiseen.

– Tämä tehostaa koko lihanjalostusketjun toimintaa tuottajalta kuluttajille saakka - lihan matka lautaselle lyhenee. Eettisyyttä haetaan myös sillä, että lihantuottajat saavat työlleen korvauksen. Tällöin on mahdollisuus hoitaa tuotantoeläimet hyvin, kertoo Meatgardin toimitusjohtaja Raija Rehnberg.

 

Kokonaistoimitus sisältää:

-    erilliset teurastuslinjat ja jäähdyttämöt naudalle ja lampaalle

-    leikkaamo- ja pakkaamotilat

-    raakakypsytysvarastot

-    valmistuotevaraston

-    pakastuskaapin

-    sivutuotetilat

-    henkilökunnan sosiaali- ja toimistotilat

-    tekniset tilat.

 

Lisätietoja:

Meatgard Ab Raija Rehnberg, puh. 045 177 9577 raija.rehnberg@gmail.com

Kometos Oy Pekka Paloniemi gsm 0400 268 192 pekka.paloniemi@kometos.com

 

28 / 03 / 18

Kometos Oy ja FMIC solmivat yhteistyösopimuksen

Operatiivinen edustajaverkosto laajenee Kaakkois-Aasiaan - Filippiiniläisestä FMIC:stä tulee Kometoksen 25. kansainvälinen jälleenmyyjä

Kometos Oy ja filippiiniläinen FMIC Food Machinery Industrial Corporation ovat allekirjoittaneet helmikuun alussa yhteistyösopimuksen liittyen Finnmodules-, Finncold- ja Finntray-tuoteryhmien myyntiin, markkinointiin ja huoltoon Filippiineillä ja Kaakkois-Aasiassa.

Sopimuksen allekirjoittivat Kometoksen toimitusjohtaja Raimo Niemi ja FMIC:n liiketoiminnan kehitysjohtaja Vincent P. Bernardino. Yhteistyösopimus kattaa alkuun Filippiinien tasavallan. Jatkossa sopimusta laajennettaneen kattamaan paremmin Kaakkois-Aasiaa FMIC:n toiminnan mukaisesti. Samassa yhteydessä sovittiin ensimmäisen Kometos Finncold-sulatusmoduulin toimittamisesta FMIC:n kautta Max’s Groupille Filippiineille.

Sopimus tärkeä osa Aasian markkinoiden kasvusuunnitelmaa

FMCI:llä on yli 20 vuoden kokemus elintarviketeollisuudesta Filippiineillä. Asiantuntijana yritys on yksi merkittävimpiä toimijoita Kaakkois-Aasian ruoka- ja juomateollisuudessa.

”Kyseisen, hyvin merkittävän, yhteistyösopimuksen avulla Kometos jatkaa kasvusuunnitelmaansa, jossa Aasian markkinoilla on merkittävä rooli strategisena alueena. Sopimuksen myötä Kometoksen operatiivinen edustajaverkosto laajenee kattamaan Kaakkois-Aasian alueen”, toimitusjohtaja Raimo Niemi kertoo.

Vasemmalta: Tommi Wirtanen (myyntipäällikkö, Kometos Oy), Liziel Tecson (tehtaanjohtaja, Max´s Group), Raimo Niemi (toimitusjohtaja, Kometos Oy), Jann Nicolas (tekninen johtaja, Max´s Group) sekä Vincent P. Bernardino (liiketoiminnan kehitysjohtaja, FMIC)

 
14 / 03 / 18

Kometos mukana Anuga -messuilla

Esittelemme Anuga Foodtech -messuilla 20. – 23.03.2018 Kölnissä, Saksassa yrityksemme tuotteita; Finncold sulatus- ja pakastusjärjestelmät, Finntray annostelujärjestelmät, monipäävaakaratkaisut ja valmisruokalinjastot.

Meillä on ilo kutsua teidät vierailemaan osastollemme Halli 06.1, osasto A011.
Osastolla yhteistyössä kanssamme Saksan jälleenmyyjämme Emil Müller GmbH & Co. KG.

Tutustu messutarjontaan osoitteessa www.anugafoodtec.com

 

29 / 01 / 18

Santeri Laine matkalla Tokion olympialaisiin

Me seisomme aina omiemme takana ja haluamme tukea paikallisia nuoria urheilijalahjakkuuksia. Siksi sponsoroimme Santeri Lainetta, 18-vuotiasta kauhajokista nyrkkeilijää, aina Tokion 2020 olympialaisiin saakka.

Kuluneella kaudella 2017 Santerin tavoitteena oli menestyä kansainvälisissä kalenteriturnauksissa. Santeri otteli ja leireili Virossa, Liettuassa, Saksassa, Ruotsissa ja Englannissa ja tietenkin Suomessa. Kisarupeama on tältä erää ohi ja ensimmäinen vuosi aikuisten sarjassa sujui hyvin: keväällä Santeri voitti kovatasoisen kansainvälisen GeeBee-turnauksen sekä Viron Olympiakinnas-turnauksen 75 kg -sarjan.

- Kevätkauden kruunasivat SM-kilpailut, josta mestaruus matkasi mukanani Kauhajoelle, Santeri iloitsee.

Santeri iski kauden aikana useita kovia otteluita, joissa hän koki niukkoja hajaäänitappioita omien maidensa mestareille.

- Otteluiden tasaväkisyys kertoo, ettei huippu ole kaukana. Kovat ottelut ja niukat tappiot kasvattivat voiton nälkää ja kehittivät minua urheilijana paremmin kuin helpot voitot olisivat tehneet.

Santeri on ottanut opikseen jokaisesta voitosta ja tappiosta. Hän treenaa entistä kovempaa, katse tiukasti suunnattuna keväällä oteltaviin alle 22-vuotiaiden EM-kilpailuihin.

- Huhtikuussa astun palvelukseen Santahaminan urheilukoulussa ja ensi vuonna luvassa on sotilaiden MM-kilpailut, joten urakkaa on tiedossa, Santeri kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Me kaikki kometoslaiset toivotamme Santerille onnea ja menestystä elämään ja otteluihin! Ja ennen kaikkea paikkaa Tokion olympialaisten kisakoneeseen!

18 / 01 / 18

Kometoksen uusi innovaatio käyttöön Kiteellä

TILATEURASTAMO VASTAA LIHAKULTTUURIN MUUTOKSEN SYNNYTTÄMÄÄN TARPEESEEN

Kolmekymppinen Jari Paakkunainen aukaisee pian yhteistyökumppaninsa Veli-Pekka Uimosen kanssa rahtiteurastamon Purujärvellä. Nuoret miehet perustivat Bonus Carnis -nimisen yrityksensä kesällä ja päättivät investoida nykyaikaiseen laitokseen.

- Tälle toiminnalle on aivan hirmuinen kysyntä, toimitusjohtaja Paakkunainen sanoo.

Rahtiteurastamo tarkoittaa sitä, että tilalliset kuljettavat itse eläimet teurastettavaksi ja vievät jäähdytetyt ruhot pois. Heillä kaikilla on teurastamolle matkaa korkeintaan 120 kilometriä. Paakkunaisella on myös omaa ylämaankarjaa.

- Palvelemme vain lihaa suoraan tilaltaan myyviä asiakkaita.

LAATULIHA SYNTYY ASIANTUNTIJOIDEN YHTEISTYÖLLÄ

Bonus Carniksen yritysidea heijastelee suomalaisen lihakulttuurin muutosta. Ruoan alkuperä kiinnostaa yhä useampaa ja kuluttajat ovat valmiita maksamaan kotimaisesta laadusta. Usein pientilalliset eivät pysty toimittamaan lihaa kysyntää vastaavia määriä.

- Me huomasimme tuottajien tarpeen pari vuotta sitten ja kehitimme maailmankuulun, skotlantilaisen Hardiesmill-tilan kanssa nimenomaan pieniä lihatiloja palvelevan Thomcont-tilateurastamon, kertoo myyntipäällikkö Pekka Paloniemi Kometokselta.

Thomcont on moduulirakenteinen elintarvikelaitos, jonka käyttöönotto sujuu alle viikossa.

- Vähällä ollaan itse päästy, kun asiat tulevat valmiina pakettina. Ilman tätä yhteistyötä olisi mennyt paljon yöunia, Paakkunainen kuvailee innovaation helppoutta.

Bonus Carniksen laitoksessa voi teurastaa päivittäin seitsemisen nautaa tai kolmisenkymmentä lammasta. Thomcont-tilateurastamo on Kometokselle merkki innovatiivisesta elintarvikealan ongelmanratkaisusta, Bonus Carnikselle satsaus palveluun ja lähialueen lihatilallisille keino erottua bulkkitavarasta – kaikkien toimijoiden yhteinen vastaus laadukkaita lähiraaka-aineita kaipaaville.

Kuvassa vasemmalta: Jari Paakkunainen, Veli-Pekka Uimonen, Pekka Paloniemi sekä Kometos Oy:n tuotantopäällikkö Tuomas Paloviita.

« Previous 5