13 / 11 / 18

Eurotier -messut 2018

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä avasi Eurotier 2018 -messuilla kuuden (6) suomalaisyrityksen yhteisosaston, mukana myös Kometos Oy. Messut jatkuvat perjantaihin 16.11.18 saakka.

18 / 10 / 18

Kometoksen messukalenteri


Arvoisa asiakkaamme,

tutustu Kometoksen loppuvuoden 2018 messukalenteriin ja tule
tapaamaan meitä Scanpaciin, EuroTieriin ja Indagraan!

Scanpack Göteborg, Ruotsi 23.-26.10.2018
Pohjoismaiden suurimmilla pakkausalan messuilla Ruotsin Göteborgissa keskitymme Finntray tuoteryhmään esitellen kiinteällä kuljettimella varustellun Kometoksen Spiran- annostelulaitteen osastolla G 02:23.

Paikalla messuosastollamme ovat Raimo Niemi +358 400 666 356 raimo.niemi@kometos.com
Tommi Wirtanen +358 40 776 3357 tommi.wirtanen@kometos.com
Lisätietoja messutarjonnasta löytyy täältä en.scanpack.se

EuroTier Hannover, Saksa 13.-16.11.
EuroTier on kansainvälisesti suurin hyötyeläinten kasvatukseen sekä alan tuotteisiin ja palveluluihin liittyvä tapahtuma. Jaamme yhteisosaston EuroTier-messuilla Business Finlandin kanssa. Tervetuloa tutustumaan Kometoksen FINMODULES- teurastamoratkaisuihin osastolle
26 D 34.

Messuilla mukana Pekka Paloniemi +358 400 268 192, pekka.paloniemi@kometos.com
Lue lisää täältä www.eurotier.com/en

Indagra, Bucharest Romania 31.10.– 4.11.
Indagra on erikoistunut elintarvikelaitteisiin ja ruokatuotantoon.
Tervetuloa tutustumaan FINMODULES ja FINNCOLD- tuotteisiimme osastolle halli B1, osasto 15B.

Messuilla mukana Petri Lepistö +358 40 620 7443, petri.lepisto@kometos.com    
Tutustu laajempaan messutarjontaan osoitteessa www.indagra.ro/en

13 / 07 / 18

Kometoksen uusi tuotekatalogi

Olemme julkistaneet uuden tuotekatalogimme, jossa esittelemme Finntray-, Finncold- ja Finmodules tuotteitamme kuvin ja tuotetiedoin. Katalogista löytyy aikaisempaan verrattuna myös muutama uusi tuote.

Katalogi on painatettu suomen- ja englanninkielisenä, ja kotisivullemme päivittyy myöhemmin myös sähköiset versiot näistä.

Mikäli haluat tilata uuden katalogimme, lähetä pyyntö sähköpostitse mailbox(at)kometos.com tai tilaa katalogi kotisivumme kautta.

 

20 / 06 / 18

Kometos mukana yhteistyöhankkeessa kehittämässä konenäön käyttöä tuotepaketoinnissa

Seinäjoen ja Satakunnan ammattikorkeakoulujen toteuttamassa hankkeessa pyritään löytämään elintarvikealan yrityksille ja laitevalmistajille tuotantotehokkaita ratkaisuja hyödyntämällä automaatiotekniikkaa. Kometos on mukana kehittämässä robotiikan ja konenäön käyttöä elintarviketeollisuuden tuotepakettien laatikoinnissa.

’Viisi vaikuttavaa teknologia-askelta elintarvikealan pk-yrityksissä’ on Seinäjoen ja Satakunnan ammattikorkeakoulujen toteuttama yhteistyöhanke, jossa on mukana elintarvikealan pk-yrityksiä ja laitevalmistajia. Hankkeessa keskitytään tunnistamaan ja mallintamaan toimintatapoja, joiden avulla yritykset pystyvät lisäämään kilpailukykyä parantamalla kustannustehokkuutta.

Tarkoituksena on löytää yritysten tuotannosta osa-alueita, joita automatisoinnilla voidaan kehittää portaittain.
– Hankkeessa on mahdollista demonstroida ja pilotoida uusia teknologioita, joilla yritykset voivat esimerkiksi nostaa esimerkiksi tuotantokapasiteettia, parantaa laatua tai ergonomisesti hankalia työolosuhteita. Tyypillinen kehityskohde on robotiikka, kertoo hankkeen projektipäällikkö Juha Palomäki Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

 

Päämääränä lisätä asiakkaiden automaatiota konenäön avulla


Kometos tutkii hankkeessa konenäön käyttöä elintarviketeollisuuden tuotepakettien laatikoinnissa.
Yleinen konenäön käyttötapa robotiikassa on noudettavan tuotteen paikoituksen havaitseminen.
Konenäkö tunnistaa paketin automaattisesti, jonka jälkeen robotti laittaa sen oikeaan laatikkoon.

Hankkeessa tähdätään robotiikan ja konenäon kehittämiseen Finntray- annostelujärjestelmälinjoihin. Mukana hankkeessa on Kometos Groupiin kuuluva teollisuusautomaatioyritys KA Control, joka toteuttaa ohjelman robotiikan Kometoksen vastatessa teknologiasta.

Demovaiheessa tutkitaan menetelmien sopivuutta jatkotoimenpiteitä varten. Myöhemmin kokeiluja on tarkoitus hyödyntää Kometoksen omassa tuotannossa. Hankkeelta odotetaan uusia innovaatioita, tuotteistamista sekä tuotekehitystä automaattisen pakkaamisen puolella.
– Tulosten pohjalta on tarkoitus rakentaa asiakaskohtaisia ratkaisuja tuotepakettien pakkaamiseen automaattisesti, kertoo Kometoksen toimitusjohtaja Raimo Niemi, joka on projektin yhteyshenkilönä.

Julkisrahoitteinen ja yleishyödyllinen hanke jatkuu kesäkuulle 2019.
– Kokeiluista hyötyvät sekä mukana olevat yritykset että testaajat, koska opimme samalla mikä toimii ja mikä vaatii vielä kehittämistä, Palomäki kertoo.

 

08 / 06 / 18

Kometoksen Baltian myyntiverkosto vahvistuu

01.06.2018 alkaen Baltian maiden projekti- ja huoltomyyntiämme hoitaa Konetec Oü. Sen toiminnasta vastaa Jüri Aaver, joka on osalle Baltian asiakkaistamme ennestään tuttu toimittuaan aiemmin yrityksemme asennus- ja huoltopäällikkönä lähes 10 vuoden ajan.

Jürin tavoittaa puhelimitse +372 50 42133 tai e-mail osoitteesta konetecoy@gmail.com.

« Previous 5