Onko sinulla seikkailumieltä ja ongelmanratkaisukykyä?

Kometos etsii Ristolle työkaveria myyntipäälliköksi kansainväliseen myyntitiimiinsä

Moi!

Nimeni on Risto Salo, ja olen työskennellyt Kometoksella reilun vuoden. Ennen Kometosta toimin yli kaksikymmentä vuotta huonekalutehtaan myyntipäällikkönä vastuullani kotimaan myynti jälleenmyyntiverkoston kautta. Kometoksella maisemat muuttuivat kertaheitolla.

Oman mielenkiintoni Kometoksessa herätti yrityksen kansainvälisyys ja laaja tuotevalikoima. Yritys toimittaa ympäri maailmaa erityyppisiä moduulirakenteisia elintarvikelaitoksia, sulatusjärjestelmiä sekä rasiapakkaus- ja annostelulinjastoja avaimet käteen -asennuksina. Lisäksi valikoimissa on moduulirakenteisia autopesuhalleja.

Ensimmäiset kuukaudet opiskelin Kometoksen tuotteita, ja pääsin edeltäjäni Pekan mukana asiakastapaamisiin. Seikkailumieli on tässä hommassa ehdottomasti eduksi, sillä Kometos on seikkaileva yritys, eikä koskaan voi tietää mistä itsensä seuraavaksi löytää.
Jordanian Ammanissa esimerkiksi neuvottelimme mobiiliteurastamon hankinnasta uskonnollisin rituaalein suoritettavaan halal -teurastukseen. Seuraavaksi matkasin Ugandaan tapaamaan maatalousministeriön porukkaa.

Kometos on myös tehokkaasti johdettu organisaatio, jonka kaikki neljä tuoteperhettä sisältävät korkeaa teknologiaa ja osaamista. Työnkuva vaatii elintarviketeollisuuden prosessien ymmärtämistä sekä syvällistä perehtymistä asiakkaan tarpeisiin.

Saamme päivittäin kontakteja, jotka poikkeavat edellisistä ja vaativat tuotteiden muokkaamista asiakkaan tarpeisiin sopivaksi. Kometos on avaamassa markkinoita Amerikkaan, jossa muun muassa sähköjärjestelmä on omanlaisensa Eurooppaan verrattuna. Tämä kaikki vaatii joustavaa ajattelua koko tiimiltä.

Arki jaksottuu matka- ja toimistopäiviin. Kauppojen hierominen saattaa kestää kuukausia, ja joka ikinen päivä Kometoksella opettaa uutta. Työn suola on toiminta tiiviissä yhteistyössä paikallisten ihmisten kanssa eri mantereilla ja maailmankolkissa, ja etenkin onnistuminen asiakkaan ongelmanratkaisussa.

Jokainen kohtaaminen kertoo eri maista tapoineen ja kulttuureineen oman tarinansa.
Kometoksen moduuliteurastamon avulla esimerkiksi nenetsit saavat parempaa hintaa poronlihasta, mikä on auttanut koko yhteisön elintason nousua. Nämä esimerkit antavat motivaatiota pitkäjänteiseen myyntityöhön ja kertovat yrityksen arvoista.

Myyntitiimissä kehitetään ja ylläpidetään asiakassuhteita, tehdään uusasiakashankintaa ja kehitetään markkinointia. Haluaisin työkaverin, jolla on pelisilmää, oikea asenne sekä yhteistyökyky- ja toimintavalmius eri maailmankolkissa. Arvostamme teknistä osaamista, kaupallista koulutusta sekä aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Hyvä kirjallinen ja suullinen englanninkielentaito on tarpeen, muut kielet katsotaan eduksi.

Jos olet rehti ja reilu seikkailumielinen heittäytyjätyyppi ja pärjäät kaikkien kanssa; tervetuloa Kometokselle. Toimistolla on ”kauppakello”, jota pääset soittamaan, kun asiakkaan nimi on hankintasopimuksessa.

Lähetä CV ja hakemuksesi 31.07.2020 mennessä osoitteeseen mailbox@kometos.com

Mahdolliset tiedustelut mielellään sähköpostitse raimo.niemi@kometos.com tai puhelimitse arkipäivisin 020 757 1404.